Jean Hermens, Culitalia

Carciofi sott`olio (artisjokken op olijfolie)

200 gram.

Meer details


6,95 € incl. BTW

Artisjokken. Zeer fijn en rijk van smaak. Bewaard in extra vergine olijfolie. 

 

Carciofi uit Liguria:

De regione Liguria staat, net als de Franse Rivièra, bekend om zijn grote variatie aan gevulde groenten, zolas babycourgettes, uitjes en champignons en natuurlijk ook artisjokken. Het woord carciofo, artisjok, is waarschijnlijk afgeleid van het Arabische kharshoef, waaruit blijkt dat deze plant ook in het Midden-Oosten verbouwd werd.

 

Tegenwoordig komen artisjokken in het hele mediterrane gebied voor. Alleen al in Italie zijn er aardig wat verschillende soorten. Het meest verbouwd in Liguria is de spinosa di Liguria. Maar natuurlijk zijn de Romeinen op hun eigen carciofo romanesco. Deze variant is erg groot en rond van vorm, bevat geen "hooi"  en heeft geen prikkelende blaadjes.

 

Artisjokken zijn niet alleen lekker, maar ook uiterst gezond, onder andere vanwege de grote hoeveelheid minerale zouten die ze bevatten; de bittere smaakstoffen stimuleren bovendien de spijsvertering. verder sterken artisjokken de lever (war de vetvertering weer gunstig beïnvloedt), voeren ze gifstoffen af en verlagen ze het cholesterolgehalte.

(tekst van de Italia scheurkalender 2011)

Nog geen opmerkingen

Om een opmerking te kunnen plaatsen dient u in te loggen.

Winkelwagen  

Uw winkelwagen bevat geen producten.
visa mastercard paypal

Aanbiedingen

Alle aanbiedingen