Jean Hermens, Culitalia

Webwinkel

Newsletter

Activiteiten Kalender

Nieuwe producten

Momenteel geen nieuwe artikelen

Activeiten in Valkenburg

 

ACTIVITEITEN/ ATTIVITA

 

Cibo di strada

De editie van 2020 is helaas geannuleerd i.v.m. Corona!

Zondag 23 juni 2019 is het weer tijd voor het jaarlijkse Italian Street Food Festival , oftewel Cibo di Strada in de tuinen van hotel Winserlehof in Landgraaf. Met een gezellige markt, Italiaanse hapjes en drankjes, muziek maar vooral één groot Italiaans tuinfeest. Culitalia is erbij!  Open vanaf 12.00 uur. De toegang is gratis. Tunnelweg 99, Landgraaf.

 

Saskia Balmaekers signeert haar nieuwste boek "Mijn Puglia"

Zaterdag 8 juni 2019 is Saskia vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur te gast bij Culitalia in de Lindenlaan. Haar boek Mijn Puglia is een persoonlijke reisgids met veel fijne tips, unieke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden. Ga samen met Saskia op ontdekking in Puglia en je zult deze prachtige regio voor altijd in je hart sluiten. In de winkel kun je dit boek aanschaffen, een handtekening van Saskia en persoonlijke tips krijgen. Culitalia blijft tot 18.00 uur open als je wilt na genieten!

 

TOFF event: Limburg meets Italie

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 is voor de eerste keer het TOFF event op kasteel Vaeshartelt in Maastricht. Culitalia is daarbij anwezig en je bent van harte welkom!

 

taliaanse wijnproeverij @Winselerhof

Zaterdag 17 en zondag 18 november 2018 presenteert Vinissimo samen met een aantal Italiaanse wijnproducenten met passie en trots hun wijnen. Culitalia verwent u met Italiaanse lekkernijen. Het wordt genieten op zijn Italiaans in de sfeervolle herenboerderij Hotel Winselerhof, Oostwegel Collection. Zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur, zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Wijnproeverijj € 15,00 p.p. Aanmelden info@winselerhof.nl of 046-5464343. Adres: Tunnelweg 99, Landgraaf.


Aspergewandeling Valkenburg

Lekker op stap in Valkenburg met de Aspergewandeling tot en met zaterdag 23 juni 2018. Gedurende een 4 km wandeling door het centrum en even er buiten langs 5 leuke adresjes om een hapje te proeven. Bonnenboekjes verkrijgbaar a € 11,95 (kinderen € 6,50) bij Natuurshop Madelief en Aida's Atjeljeeke (Passage). Organisatie in handen van de Stoute Schoen Valkenburg:)

 

Kerstcadeaus op maat bij Culitalia

Bij ons kun je voor elk budget een kerstcadeau op maat laten maken. Zo maken we pakketten voor liefhebbers van zoet, voor wijnliefhebbers, voor kookliefhebbers, voor pizza liefhebbers, voor koffie liefhebbers, voor kaas smulpapen, voor salami liefhebbers, voor liefhebbers van een mooi gedekte tafel .......kom gerust eens kijken. Bij meerdere pakketten kunnen we in Zuid-Limburg ook thuis of op het werk bezorgen.

 

Italiaanse wijnproeverij @Winselerhof

Zaterdag 18 en zondag 19 november presenteert Vinissimo samen met een aantal Italiaanse wijnproducenten met passie en trots hun wijnen. Culitalia verwent u met Italiaanse lekkernijen. Het wordt genieten op zijn Italiaans in de sfeervolle herenboerderij Hotel Winselerhof, Oostwegel Collection. Zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur, zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Wijnproeverijj € 12,50 p.p. Op zondag kun je nog deelnemen aan het 4-gangen diner met live-muziek € 57,50 p.p. en wijnarrangement € 29,50 p.p. Aanmelden info@vinissimo.nl adres: Tunnelweg 99, Landgraaf.

 

Italian Street Food Festival

Zondag 25 juni 2017 is de Winselerhof in Landgraaf voor de 2e keer de plek waar het Italian Street Food festival plaats vindt. Een gezellige markt met verschillende kraampjes op het mooie landgoed waar u kunt genieten van italiaanse auto’s, heerlijke hapjes, drankjes en meer van wat Italië te bieden heeft. Culitalia uit Valkenburg is ook aanwezig op dit Italiaanse evenement. U bent van harte welkom op 25 juni 2017 vanaf 13:00 uur tot 21:00 uur. Het evenement is vrij toegankelijk!

 

Saskia Balmaekers signeert haar nieuwste Rome boek!

Zaterdag 27 mei komt Saskia bij Culitalia in Valkenburg haar nieuwe boek signeren. Kom ook tussen 11.00 en 15.00 uur voor een meet & greet en een handtekening! 

De onmisbare Rome-gids, persoonlijk en up-to-date!
Niemand kent de geheimen van Rome beter dan Saskia Balmaekers, de bekendste Italië-blogger van Nederland en België!
Ontdek Saskia’s favorieten, geheime tips en weetjes. Voor je eerste bezoek, maar ook voor wie Rome al goed denkt te kennen. Alle verborgen parels werden door Saskia persoonlijk bezocht en getest. Geniet met Mijn Rome van haar scherpe observaties, sfeerimpressies en juiste adresjes!

SASKIA BALMAEKERS (1980) is schrijver, journalist en blogger. Sinds 2010 heeft zij de zeer populaire blog Ciaotutti.nl, waar de cultuur, de mensen en de Italiaanse gewoonten centraal staan. Eerder verschenen o.a. Ciao tutti en 101 mooiste plekken van Italië.

Italiaanse wijnproeverij

Zaterdag 19 en zondag 20 november presenteert Vinissimo in samenwerking met een aantal Italiaanse wijnproducenten met passie en trots hun wijnen. Culitalia heeft een selectie van haar producten meegenomen. Deze proeverij is in de herenboerderij van Hotel de Winselerhof in Landgraaf. Zaterdags van 14.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Deelname 12,50 p.p. Aanmelden info@vinissimo.nl Zondag 20 november is de winkel van Culitalia in Valkeburg gesloten.


Openingstijden Culitalia Valkenburg

Wist u dat we woensdag t/m zaterdag en maandags vanaf 10.00 uur open zijn?

Elke zondag vanaf 13.00 uur.

 

Data Italiaanse kooklessen 2016 met Jeanette Peeters:

 

Kijk voor het actuele overzicht met data en thema's op het tabblad WORKSHOPS!

Italiaanse Kooklessen


En wie zijn wij zult u zich afvragen?

Wij zijn: uw vertrouwde leverancier van al uw Italiaanse delicatessen

Jean Hermens, Culitalia en Jeanette Peeters, eigenaresse van Saporini.

In deze nieuwsbrief willen wij u heel graag vertellen over onze kookworkshops.

Allereerst zal Jeanette zich aan u voorstellen:

 

Mijn naam is Jeanette Peeters, 47 jaar en sinds kort samenwonend in Valkenburg. Koken uit passie, daar begon mijn reis naar het ontdekken van La Cucina Italiana mee. Op reis naar Italia, talloze keren met iedere keer een nieuwe gebied, verse producten proeven, ruiken, gerechtjes opslaan en thuis weer proberen… De Italiaanse taal leren.. kortom beetje bij beetje verliefd worden op dit prachtige land, de cultuur en bovenal de overheerlijke eerlijke keuken…  en deze mocht ik leren door het koken, sinds enkele jaren, met een echte Italiaanse oma in “ons hotel-thuis” in Le Marche… Kortom : Passie voor alles wat Italiaans getint is en zo startte ik medio 2009 mijn bedrijfje Saporini: koken met kids (als verjaardagspartijtje bij de jarige thuis wat ik nog overigens steeds verzorg), kookworkshops (van een losse workshop tot een jaarprogramma - 6 x per jaar -koken), teambuildings, vrijgezellenfeestjes, catering tot 40 personen en het organiseren van kook- en schilderreizen in Italië. Oftewel , Passie!!!

Sinds augustus 2015 ben ik woonachtig in Valkenburg, en op zoek gegaan naar een nieuwe locatie om weer workshops te mogen gaan verzorgen.  Op de Lindenlaan ontdekte ik de mooie zaak van Jean Hermens.    

Culitalia was voor mij een “thuis” komen… Wat een heerlijke Italiaanse zaak; warm, puur, mooie producten, prachtige wijnen. Kortom  ;  Il Paradiso per me.  

Gezellig kletsend en brainstormend hebben wij samen besloten om voor u heerlijke pure workshops Italiaans koken te gaan verzorgen.

 

 

Wat houdt zo’n workshop nu in?

 • Samenkomst onder genot van een glaasje prosecco en uitleg over de te bereiden gerechten
 • Samen bereiden wij een 4-gangen diner; authentieke Italiaanse recepten vervaardigd met verse en eerlijke producten
 • U kunt kiezen uit een losse workshop of een programma van 10 kooklessen (10 lessen in een kalenderjaar)
 • In overleg of op verzoek kunnen er ook speciale wensen worden aangegeven en kunnen deze worden behandeld  (denk b.v. aan een workshop antipasto, dolci, een vega-menu, een kerstmenu of een Siciliaans-menu)
 • Na bereiding wordt al het heerlijks samen genuttigd begeleid met een drankje
 • Een workshop start rond de klok van 18.30 uur en zal rond de klok van 23.30 uur eindigen
 • Workshops worden gegeven op vrijdag of in overleg op zaterdag
 • Workshops worden gegeven op uw vertrouwde adres: Culitalia, Lindenlaan 23 te Valkenburg
 • Kosten : E 49,50 p.p. (incl. water, 3 glazen wijn, koffie of thee)
 • Meerdere consumpties of specifieke wijnkeuzes tegen meerprijs
 • Min. aantal deelnemers 6 personen, max. aantal 10-12 personen, een groter aantal is in overleg mogelijk
 • Start januari 2016
 • Kosten workshop dienen voor aanvang workshop te worden voldaan.

 

Ben je nieuwsgierig en heb je interesse, neem geheel vrijblijvend contact op met Jeanette Peeters.

e-mail: apm1168@gmail.com

Tel :06-23488271

 

 

Culitalia heeft per 1 januari 2015 Froolik-keramiek overgenomen.

Voor meer informatie, kijk op www.froolik.nl

 

Culitalia 5 jaar

Op 19 september bestaat Culitalia 5 jaar. Daar zijn wij trots op en dat gaan we vieren. Die avond organiseren we een serata Italiana en jullie kunnen daarbij aanwezig zijn. We bieden je een all-in arrangement. We zijn blij dat Claudia Mertens van Ristorante Da Pio als gastkok deze avond bij ons zal koken. We hebben samen met haar een mooi menu samengesteld, zeg maar: minimaal 5 gangen. Saskia Balmaekers (Ciao tutti) deelt met jullie tijdens la cena weetjes over Italië en test jullie kennis.

Ook gaan we het nog even over Italiaanse mannenmode hebben.

De prijs voor dit all-in arrangement is € 50,00 per persoon.
Wil je deelnemen dan kun je bellen met 043-6010020 om te reserveren. Benvenuti!


Signeer sessie Saskia Balmakers

Op zondag 21 juni 2015 komt Saskia Balmakers haar nieuwste boek '101 mooiste plekken van Italie'signeren. Je bent van harte welkom tussen 12.00 en 17.00 uur in de Lindenlaan 23 in Valkenburg. De boeken zijn nu al verkrijgbaar bij Culitalia. Saskia is ruim 5 jaar geleden met Ciao Tutti begonnen met een website, nieuwsbrief en blogs. Haar eerste boek was Ciao Tutti, daarna Ciao Tutti Rome, De 1000 tinten van Toscane en De geheimen van Inferno. Ci vediamo!

 

Examenfeest of Geslaagd!

Ben je geslaagd of zoek je een cadeau voor iemand die geslaagd is? Bij Culitalia hebben we een grote keuze aan Italiaanse wijnen vanaf 4,75 en Prosecco vanaf 7,00. Ook voor een geslaagd cadeau heb je een grote keuze aan Italiaanse producten. Niet zo maar een cadeau maar echt Italiaans! Een cadeaubon op maat is ook mogelijk.

 

Open inschrijving workshops 2015

De pasta workshop is op vrijdag 20 november, er zijn nog enkele plaatsen vrij. De pizza workshop komt in 2016 weer op de agenda.  Op www.culitalia.nl/59-workshops kun je de reservering en (na bevestiging) betaling doen. € 32,50 p.p.

Wil je met een eigen groep komen? Neem dan contact op met Jean T. 043-6010020 of stuur een e-mail naar culitalia@gmail.com. Minimum aantal deelnemers is 8.


Serata Italiana

Zaterdagavond 28 februari organiseert Culitalia een echte Italiaanse avond, una serata Italiana, met heerlijke Italiaanse gerechten, wijnen, koffie en muziek. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Het diner start om 19.30 uur. Het menu bestaat uit 4-gangen. Dansen, ballare mag! Reserveren is noodzakelijk. Prijs per persoon 49,50 euro. Wil je zeker zijn van een plaats? Dan kun je hier online reserveren www.culitalia.nl/diversen/275-s.html of  bellen T. 043-6010020 kan ook.

 

Casa al Mulino

Culitalia heeft er sinds juli 2014 een zusje bij: Casa al Mulino. Ons vakantiehuis achter de winkel Culitalia in de Lindenlaan in Valkenburg. Een 4+2 huis met patiotuin en parkeerplaats. Van alle gemakken voorzien inclusief gratis WIFI.  Krijgt u gasten en zoekt u een adresje voor hun? Vraag Jean naar de mogelijkheden en prijzen. Ook op facebook.  Of op website VVV Zuid-Limburg www.vvvzuidlimburg.nl/overnachten/detailinformatie.aspx?vg=3&id=7358

 

Italiaanse catering op maat

Culitalia verzorgt op locatie in Zuid-Limburg een Italiaanse catering op maat. Voor een huwelijk, een house warming, verjaardag, communie- of geboortefeest. Vraag naar de mogelijkheden en we bespreken uw wensen. Voor het eten en-of de drank, de aankleding, glazen: wij kunnen er voor zorgen.


HomeHome

Winkelwagen  

Uw winkelwagen bevat geen producten.
visa mastercard paypal

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen