Jean Hermens, Culitalia

pasta


RECEPTEN/ RICETTE

In onze winkel aan de Lindenlaan ligt de “: Ricettario per tutti”, het receptenboek voor iedereen. Een verzameling Italiaanse recepten, om inspiratie en ideeën op te doen. Even naar de winkel komen en bladeren dus.
Als u een leuk recept heeft gevonden maken wij een kopie van de pagina zodat u het mee naar huis kunt nemen.

Heeft u zelf een recept dat u met andere liefhebbers wilt delen zullen wij dat graag toevoegen aan het ricettario. Stuur het ons toe via de mail: info@culitalia.nl en wij doen het in de ringband. Uiteraard mag u uw naam vermelden onder het recept.


RECEPT VAN DE MAAND:


Risotto con cicoria belga e olio tartufo

Uit eigen keuken. Een heerlijk wintergerecht.

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

300 gram risotto*

750 gram witlof: snijden

1 grote lepel truffelolie*

zout/peper

olijfolie*

Parmezaanse kaas*

knoflook/ui: snijden

 

Bereiding:

1. doe olijfolie in de pan en fruit een teentje knoflook en ui aan

2. maak 1 liter bouillon

3. voeg risotto toe aan knofook met ui, bak het kort aan en voeg beetje bij beetje bouillon toe

4. doe een klontje margarine in tefalpan en doe de gesneden witlof aanbakken met zout en peper

5. Als witlof bijna klaar is gestoofd voeg dan truffelolie toe

6. Serveer de risotto en witlofschotel op tafel met parmezaanse kaas.


Wijntip:Een rode wijn die er prima bij past is bijvoorbeeld Rosso Piceno van 10,95.

 

 

* Verkrijgbaar bij Culitalia

Buon appetito!


HomeHome

Winkelwagen  

Uw winkelwagen bevat geen producten.
visa mastercard paypal