Jean Hermens, Culitalia

pasta


RECEPTEN/ RICETTE

In onze winkel aan de Lindenlaan ligt de “: Ricettario per tutti”, het receptenboek voor iedereen. Een verzameling Italiaanse recepten, om inspiratie en ideeën op te doen. Even naar de winkel komen en bladeren dus.
Als u een leuk recept heeft gevonden maken wij een kopie van de pagina zodat u het mee naar huis kunt nemen.

Heeft u zelf een recept dat u met andere liefhebbers wilt delen zullen wij dat graag toevoegen aan het ricettario. Stuur het ons toe via de mail: info@culitalia.nl en wij doen het in de ringband. Uiteraard mag u uw naam vermelden onder het recept.


RECEPT VAN DE MAAND:


Risotto met verse tuinbonen en lamsvlees

Een heerlijk zomers gerecht.

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

300 gram risotto *

1 kilo verse tuinbonen

8 kleine lamskarbonades

zout/peper

groente bouillon blokje

olijfolie extravergine *

ui, knoflook

tuinboonkruiden, thijm

boter

stukje parmezaanse kaas *

Rode wijn*

 

Bereiding:

1. snijd het sjalotje en knoflook teentje fijn

2. kook 1 liter water en doe daar een groente bouillon blokje bij: flink roeren

3. Doe beetje olie in de pan en fruit hierin ui en knoflook en voeg de risotto toe.

4. flink roeren en voeg een scheut bouillon toe zodat massa onder water staat, zet vuur lager.

5. dop de tuinbonen en kook ze kort, 10 minuten in water met zout

6. Voeg bij risotto steeds bouillon toe en kook het totaal 16-18 minuten: het moet vochtig blijven, smeuïg zijn.

7. Bak of gril de lamskoteletjes en voeg daarna zout/peper en thijm toe.

8. giet tuinbonen af, doe er klontje boter bij en tuinbonen kruiden

9. dek tafel, zet parmezaanse kaas en rasp erbij

10. Serveer er bijvoorbeeld een gekoelde rode wijn, bijvoorbeeld, Sicilia Nero d'Avola bij.

 

* Verkrijgbaar bij Culitalia

Buon appetito!


HomeHome

Winkelwagen  

Uw winkelwagen bevat geen producten.
visa mastercard paypal