Jean Hermens, Culitalia

pasta


RECEPTEN/ RICETTE

In onze winkel aan de Lindenlaan ligt de “: Ricettario per tutti”, het receptenboek voor iedereen. Een verzameling Italiaanse recepten, om inspiratie en ideeën op te doen. Even naar de winkel komen en bladeren dus.
Als u een leuk recept heeft gevonden maken wij een kopie van de pagina zodat u het mee naar huis kunt nemen.

Heeft u zelf een recept dat u met andere liefhebbers wilt delen zullen wij dat graag toevoegen aan het ricettario. Stuur het ons toe via de mail: info@culitalia.nl en wij doen het in de ringband. Uiteraard mag u uw naam vermelden onder het recept.


RECEPT VAN DE MAAND:


Risotto con asparraghi (asperges) e Salmone

Uit eigen keuken. Een heerlijk lentegerecht.

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

300 gram risotto *

500 gram groene asperges

500 gram zalmfilet

laurier

Parmezaanse kaas *

Olijfolie*

Peper

knoflook

ui

 

Bereiding:

1. was de asperges, snij de kontjes eraf en kook ze in ruim water met zout  zo'n 6 minuten

2. haal asperges eruit, bewaar kookvocht

3. snijd de knoflook en ui fijn

4. doe olijfolie in de pan en voeg ui en knoflook toe

5. voeg de risotto toe en roer het door

6. voeg kookvocht asperges toe zodat risotto onder het vocht staat

7. voeg laurier en peper toe

8. blijf kookvocht toevoegen aan risotto

9. na 16-18 minuten is risotto gaar, maar vochtig

10. leg asperges op risotto en laat het nog even de laaste minuten mee opwarmen

11. aan tafel parmezaanse kaas op bord doen

11. serveren met stukje gegrilde zalmfilet

12. een lekkere witte wijn erbij is bijvoorbeeld de IO, uit Oltre Pavese (ten zuiden van Milaan)*

 

* Verkrijgbaar bij Culitalia

Buon appetito!


HomeHome

Winkelwagen  

Uw winkelwagen bevat geen producten.
visa mastercard paypal