Jean Hermens, Culitalia

P

pasta


RECEPTEN/ RICETTE

In onze winkel aan de Lindenlaan ligt de “: Ricettario per tutti”, het receptenboek voor iedereen. Een verzameling Italiaanse recepten, om inspiratie en ideeën op te doen. Even naar de winkel komen en bladeren dus.
Als u een leuk recept heeft gevonden maken wij een kopie van de pagina zodat u het mee naar huis kunt nemen.

Heeft u zelf een recept dat u met andere liefhebbers wilt delen zullen wij dat graag toevoegen aan het ricettario. Stuur het ons toe via de mail: info@culitalia.nl en wij doen het in de ringband. Uiteraard mag u uw naam vermelden onder het recept.


RECEPT VAN DE MAAND:


Caserecce met piselli

Een heerlijk pasta gerecht.

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

400 gram caserecce *

200 gram diepvries tuinerwtjes

400 gram biologisch gehakt

zout/peper

150 ml kookroom*

olijfolie extravergine *

ui, knoflook

boter

stukje parmezaanse kaas *

Rode wijn*

 

Bereiding:

1. snijd het sjalotje en knoflook teentje fijn

2. kook ruim water en doe daar wat zout bij

3. Doe beetje olie in de pan en fruit hierin ui en knoflook en voeg de gehakt , zout en peper toe.

4. flink roeren en op lager vuur laten pruttelen: later room toevoegen.

5. kook de erwtjes in kokend water kort.

6. Giet het water van de pasta af (al dente) en doe er wat olijfolie doorheen.

7. Giet kookwater van erwtjes af en roer ze door de gehakt.

8. dek tafel, zet parmezaanse kaas en rasp erbij

9. Serveer er bijvoorbeeld een Primivoce primitivo uit Salento bij.* (rode wijn).


* Verkrijgbaar bij Culitalia

Buon appetito!


HomeHome

Winkelwagen  

Uw winkelwagen bevat geen producten.
visa mastercard paypal