Jean Hermens, Culitalia

pasta


RECEPTEN/ RICETTE

In onze winkel aan de Lindenlaan ligt de “: Ricettario per tutti”, het receptenboek voor iedereen. Een verzameling Italiaanse recepten, om inspiratie en ideeën op te doen. Even naar de winkel komen en bladeren dus.
Als u een leuk recept heeft gevonden maken wij een kopie van de pagina zodat u het mee naar huis kunt nemen.

Heeft u zelf een recept dat u met andere liefhebbers wilt delen zullen wij dat graag toevoegen aan het ricettario. Stuur het ons toe via de mail: info@culitalia.nl en wij doen het in de ringband. Uiteraard mag u uw naam vermelden onder het recept.


RECEPT VAN DE MAAND:


Bruschetta con pomodori

Uit eigen keuken. Een heerlijk zomerhapje.

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

16 schijfjes partybrood

knoflookolie*

1 pond verse rijpe tomaten

basilicum

zout/peper

olijfolie*

 

Bereiding:

1. leg de schijfjes partybrood op ovenschaal

2. bestrijk de schijfjes brood met knoflookolie

3. doe ze in voorverwarmde oven met grilstand op 180-200 graden

4. afhankelijk van oven 10-15 minuten in de oven totdat ze lichtbruin en knapperig zijn

5. snijd de tomaten in vieren en verwijder pitten en sap: daarna in brunoise (kleine vierkante stukjes) snijden

6. maak de gesneden tomaat op smaak met zout/peper/olijfolie

7. leg de gebakken schijfjes brood op een schaal

8. doe er een lepeltje tomaten op

9. garneer met basilicum

 

Een lekkere witte wijn erbij is bijvoorbeeld Poggio del sole uit Salento a 6,95*

 

* Verkrijgbaar bij Culitalia

Buon appetito!


HomeHome

Winkelwagen  

Uw winkelwagen bevat geen producten.
visa mastercard paypal